UOČI IZBORA

Aleksandar Vučić se sastao sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu

Posrednici su razgovor sa predstavnicima opozicije ocijenili kao konstruktivan i upoznali predsjednika sa pojedinim sugestijama u vezi sa izbornim procesom

Sa današnjeg sastanka. Kabinet predsjednika Srbije

E. T.

28.1.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu poslanicima Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i bivšim poslanicima Knutom Flekenštajnom i Eduardom Kukanom, sa kojima je razgovarao o prijedlozima i sugestijama u vezi sa procesima koji se odnose na predstojeće izbore u Srbiji.

- Posrednici Evropskog parlamenta su se osvrnuli na rezultat nedavno održanog referenduma i pozdravili završetak ovog važnog koraka u reformi Ustava u cilju jačanja nezavisnosti pravosuđa, u skladu sa strateškim izborom Srbije za pristupanje Evropskoj uniji. Rad na nezavisnosti pravosuđa mora da se nastavi. Nezavisnost pravosuđa ostaje jedan od najjačih stubova svake moderne demokratije.

Posrednici su razgovor sa predstavnicima opozicije ocijenili kao konstruktivan i upoznali predsjednika sa pojedinim sugestijama u vezi sa izbornim procesom, ali i sa predloženim izmjenama Zakona o izboru narodnih poslanika, kao i o tekućem radu Privremenog nadzornog tijela za praćenje medija.

Predsjednik je istakao da je od početka pokazao spremnost i volju da sasluša sve argumentovane prijedloge i da je mnogo toga već urađeno u cilju unaprjeđenja izbornih uslova, kako bi se na adekvatan način došlo do atmosfere povjerenja i odogovornosti svih učesnika u najozbiljnijem demokratskom procesu u državi kakvi su izbori.

Posrednici Evropskog parlamenta istakli su važnost slobodnog, fer i transparentnog izbornog procesa. Oni će nastaviti da daju pun doprinos u okvirima svojih kompetenecija i ekspertize u cilju opšteg unapređenja predizborne atmosfere u Srbiji, uz nastojanje da se blagovremeno dođe do konkretnih rezultata - saopćeno je iz kabineta Predsjednika Srbije. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.