ČUDNA KOMPARACIJA

Poslanik u Skupštini Crne Gore politička previranja poredio sa Zadrugom: Dalila varala Dejana sa Filipom

I ušli su kao muž i žena, zakleti na vjernost i vječnost i matičaru i Bogu i kome god hoćete. Ali čim su ušli tamo, Dalila je prevarila Dejana, rekao je Knežević

MIlan Knežević poredio odnose u parlamentarnoj većini sa Zadrugom. Screenshot

Piše: E. T.

9.12.2021

Milan Knežević, poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore, na sjednici, u jednom dijelu svog izlaganja je političke odnose  parlamentarne većine, uporedio sa dešavanjima u srbijanskom rijalitiju Zadruga 5.

- I ovi rijaliti programi su tekovina Evropske unije i evropskih standarda. I tako jedan moj komšija koji se dosta dobro razumije politiku, ali se razumije i u Zadrugu kaže meni da i skupština i odnos parlamentarne većine izvršne vlasti neodoljivo podsjećaju na neku petu zadrugu. Napravio mi je jasna poređenja i podijelio uloge ko je šta u ovoj parlamentranoj većini ili manjini i ja ću to pokušati da približim našim građanima, pošto su naši građani, 85 posto za Evropsku uniju i oni prvo što su prihvatili od evropskih standarda su rijaliti programi i Zadruga. 



E u toj Zadruzi je postojao jedan bračni par, valjda su se zvali ne znam, Dejan i Dalila. Metaforički rečeno, to je 38 poslanika DF-a, Socijalističkne narodne partije i ostalih kolega iz parlamentarne većine koji predstavljau Dejana a 3 poslanika iz pokreta URA koji predstavljaju Dalilu.

I ušli su kao muž i žena, zakleti na vjernost i vječnost i matičaru i Bogu i kome god hoćete. Ali čim su ušli tamo, Dalila je prevarila Dejana i to znate s kim s Dušk... ne s Duškom Markovićem, nego s Filipom nekim tamo u liku evo Duška Markovića. I ne što ga je prevarila jednom i on joj kaže ozbiljno ću se naljutiti ako vas uhvatim ponovo, ali ga ona vara drugi put, pa treći put, pa četvrti put, pa evo peti put, Dalila, to jeste pokret Ura, vara Dejana sa Duškom Markovićem i Demokatskom partijom socijalista.

I komplikovane su ove zadruge, kod Rusa je to mnogo lakše, kod Dostojevskog se sve završava samoubistvom, ali pošto su vama usta puna Evropskih tekovina, dolazimo do toga da je gospođa Dalila odlučila da se razvede od Dejana.

Dejan je gledajući peti, šesti put otvoreno pred Filipom odnosno pred Duškom Markovićem i DPS-om ga vara kaže, ja tražim razvod braka da upalimo svjetlo da znamo ko je s kim - kazao je, između ostalog, Milan Knežević. 

Ostale kolege su pratile izlaganje sa smijehom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.