HRVATSKI PREDSJEDNIK

Milanović se susreo s Blerom: Neka mi ne zamjeri, njegov angažman nam ne treba

Upitan što očekuje od skorašnjeg popisa stanovništva, Milanović je rekao da će on pokazati da je u zemlji manje stanovnika nego prije 10 godina

Zoran Milanoović. Agencije

Fu. M.

26.8.2021

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u Kijevu je danas učestvovao na obilježavanju 30. godišnjice stradanja civilnih žrtava iz Kijeva u Domovinskom ratu.

Upitan što očekuje od skorašnjeg popisa stanovništva, Milanović je rekao da će on pokazati da je u zemlji manje stanovnika nego prije 10 godina, navodi N1.

- Hrvata ima koliko ima, ima četiri miliona ili više, zajedno s našim sunarodnjacima koji ne žive u Hrvatskoj i to je broj gledan iz perspektive prije 20 godina mali, a prije 100 godina, ogroman - rekao je Milanović.

Istakao je da se jučer susreo i s bivšim britanskim premijerom Tonijom Blerom (Tony Blair).

- On je jedan od najvećih likova modernog doba. Njegov pogled na imigrantsku politiku u Velikoj Britaniji je i dalje isti, a kritičari govore da je to jedan od razloga što je Britanija izašla iz Europske unije. Neka mi ne zamjeri, ali ova vrsta njegovog angažmana Hrvatskoj više ne treba. To treba Srbiji i drugim državama, ali Hrvatskoj više ne treba - rekao je Milanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.