CRNA GORA

Server: Nastavite putem kojim ste krenuli

Krenuli su putem nezavisnosti, putem jednakih prava za sve građane i nadam se da će tim putem i nastaviti uprkos miješanju Rusije i Srbije i uprkos ponašanju Srpske pravoslavne crkve, rekao je Server

Sa sastanka u Vašingtonu. Antena M

Avaz.ba

8.3.2020

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na kraju radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama razgovarao je u Ambasadi Crne Gore u Vašingtonu sa predstavnicima uglednih američkih organizacija civilnog društva. 

Kako se navodi u saopćenju Vlade, teme su bile aktuelne političke i društvene prilike i izazovi.

Profesor na Univerzitetu "Džon Hopkins" Danijel Server ocijenio je da je za građane Crne Gore ključno da nastave putem kojim su krenuli.

- Krenuli su putem nezavisnosti, putem jednakih prava za sve građane i nadam se da će tim putem i nastaviti uprkos miješanju Rusije i Srbije i uprkos ponašanju Srpske pravoslavne crkve. Sve ovo treba posmatrati u kontekstu garantiranja jednakih prava. I ako to možete da postignete, budućnost Crne Gore će biti osigurana - naglasio je Server.


Pažin i Server. Antena M

Za daljnji napredak Crne Gore od presudne je važnosti da ostane na putu euroatlantskih integracija, saopćio je nakon susreta sa potpredsjednikom Pažinom Damir Marušić, viši saradnik Atlantskog savjeta u Vašingtonu, dodavši da svijet, Sjedinjene Američke Države i Evropa prate situaciju u Crnoj Gori.

- Crna Gora je znatno više napredovala u odnosu na ostatak regiona, naročito na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i veoma je važno da uspije na ovom putu. Naročito nakon svih zastoja i prepreka koje su se pojavile s evropske strane. Rekao bih da je, uprkos svemu što se dešava, uprkos tenzijama, od presudne važnosti da Crna Gora, nastavljajući svoj napredak, ukaže na mogućnosti i prokrči put ostalima u regionu da ostvare svoju konačnu sudbinu, rekao bih, u okviru porodice zapadnih država - zaključio je Marišić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.