STRAVIČNO

Snimci surove "dječije igre" u osnovnoj školi u Zemunu: Drugovi maltretiraju svog kolegu iz razreda

Dječak je oboren na pod i, dok ga njegov vršnjak udara, viče i zapomaže

Telegraf.rs

10.1.2019

Vršnjačko nasilje u školama širom Srbije goruća je tema, a svakim novim snimkom svaki put se sve više zgrozimo. Ovog puta fizičko zlostavljanje navodno dolazi iz prostorije Osnovne škole "Petar Kočić" u Zemunu, a na YouTubeu se može pronaći nekoliko kanala na kojima su dijeljeni snimci ove "dječije igre".

Na snimku se prvo čuju psovke, a potom počinje tuča. Dječak je oboren na pod i, dok ga njegov vršnjak udara, viče i zapomaže: "Nemoj..." 

U jednom trenutku dijete koje maltretira svog, vjerovatno, drugara, nasilnički ga hvata za vrat.

Osnovna škola "Petar Kocić" u Zemunu;. Wikipedia

U komentarima koji su bili ispod videa na YouTube kanalu korisnika koji je bio upisan kao "Crazy Events" moglo se pročitati kako se "samo šale i igraju", a naziv videa je bio - ''crazy fight in school''. Međutim, ono što se vidi na snimku nimalo ne izgleda kao šala. Ovo je nasilje.

Jedan korisnik pod imenom Rastko je napisao u komentaru "Jadan Uroš", na osnovu čega se može zaključiti da se mali broj djece koji je gledao i komentirao snimak poznaje, jer su iz iste škole ili odjeljenja.

Dječak koji je završio na pločicama toaleta udarce je, sudeći po snimcima, trpio i na podu učionice, satjeran u ćošak. Dječak u jednom trenutku uzima stolicu i blago zamahuje njom, kao da će onog koji leži na podu udariti.

Scene su takve da ih je jezivo gledati, a vi sami prosudite radi li se o naivnoj "dječijoj igri".

Ostali dječaci su bili oko njega i samo gledali, smijući se. A žrtva "igre" je ostala na podu, tužnog pogleda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.