SJEĆANJE NA SIDRANA

Prvi festival kulture "Sidranovi dani"

Na rođendan 2. oktobra, planirano je polaganje cvijeća na mezarju, kao i čitanje njegovih stihova pored Ferhadija džamije

Abdulah Sidran - Avaz
Abdulah Sidran - Avaz
Abdulah Sidran - Avaz
Abdulah Sidran - Avaz
Abdulah Sidran - Avaz
Dž. V.

prije 3 dana

Povodom 80. godišnjice rođenja Abdulaha Sidrana, istaknutog pjesnika, dramskog pisca i scenariste, u Sarajevu će se od 30. septembra do 2. oktobra održati prvi festival kulture "Sidranovi dani" u organizaciji "Fondacija Sidran" i saradnji sa Bosanskim kulturnim centrom i Kamernim teatrom 55.

Program počinje 30. septembra izvedbom predstave "Sjećaš li se Dolly Bell" u Kamernom teatru 55, nakon koje će se publici obratiti režiser Kokan Mladenović i direktor pozorišta Senad Alihodžić.

1. oktobra u Galeriji "Gabriel" bit će otvorena izložba portreta Abdulaha Sidrana "Sarajevska zbirka", autorice Suzanne Arbanas. Na rođendan 2. oktobra, u saradnji sa Sarajevskim danima poezije, planirano je polaganje cvijeća na mezarju, kao i čitanje njegovih stihova pored Ferhadija džamije.

Festival će biti zatvoren premijernim prikazivanjem digitalizirane verzije filma "Otac na službenom putu", koja je nedavno restaurirana. 

Dodatno, 5. oktobra u Zajednici Albanaca u BiH, bit će održano čitanje poezije i razgovor o Sidranovim djelima s gostom Lulzimom Tafom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.