OSMO IZDANJE

Pop Art Festival donosi ART sajam i brojne umjetnike

Održavati će se od 26. do 29. septembra, a otvorit će ga dvije važne izložbe

Pop Art Festival - PAF8. Arhiv

A. Pehlivan

17.9.2024

I ove godine u Bosanskom kulturnom centru održat će se Pop Art Festival - PAF8, u organizaciji Udruženja Pogon.

Festival će se održavati od 26. do 29. septembra, a otvorit će ga dvije važne izložbe.

Prva izložba “Human Condition” posvećena je liku i djelu Anura Hadžiomerspahića, jednog od najznačajnijih dizajnera i umjetnika ratne i poslijeratne bh. scene. Drugom izložbom, Novi talasi 3” prikazat će se radovi osam mladih umjetnika koji su putem javnog poziva izabrani od strane stručnog žirija, Elme Hašimbegović, Aide Bičakčić i Dejana Slavuljice.

Prestižna nagrada

Tako će se na zatvaranju festivala, 29. septembra, održati i proglašenje pobjednika koji će ove godine dobiti prestižnu nagradu upravo pod nazivom “Anur Hadžiomerspahić”.

Program Pop Art Festivala. Arhiv

U sklopu Edukativnog programa, ove godine očekuju se brojna besplatna predavanja za mlade iz cijele Bosne i Hercegovine, bazirana na nastajanju i pokretanju videoigrica.

POP ART FAIR Sajam

Ono što je posebno na ovogodišnjem PAF8 je ART sajam, pod nazivom POP ART FAIR - PAF24, na kojem će po prvi put zajedno izlagati Muzej savremene umjetnosti ARS AEVI i brojne druge akademije i galerije kao što su Umjetnička galerija BiH, Gradska galerija Collegium Artisticum, Galerija savremene umjetnosti Charlama, Akademija likovnih umjetnosti i druge.

Ovaj sajam predstavlja centralni dio programa Pop Art Festivala, a za javnost je otvoren od 26. septembra uoči svečanog otvaranja u 19:00 sati.

Cijeli projekat finansiran je od strane Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.