ŠESTI SARAJEVO FEST

Izvedena predstava „Tiho, tiše“ Beogradskog dramskog pozorišta

Uloge su ostvarili Aleksandra Arizanović, Andrijana Andi Đorđević, Anja Ćurčić, Veljko Stevanović, Čubrilo Čupić, Nikola Đorđević

Predstava "Tiho, tiše" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
N. Novaković

prije 3 dana

Na Maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo izvedena je predstava „Tiho, tiše“ u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta. Predstava je izvedena u okviru 6. Sarajevo Festa.

Nakon što je neko prijavio silovanje, grupa srednjoškolaca koji su svjedoci, ali i saučesnici zločina, pokušava da sklopi priču o tome šta se dogodilo prethodne noći, ali ne mogu da se slože oko jedne stvari – da li je to bilo silovanje ili seks? Tendencija predstave je da pozove na preispitivanje mitova o silovanju, patrijarhata i uopšte položaja žene u društvu u kom se seks i silovanje koriste kao sinonimi, u kom „ne“ još uvijek znači „da“.

Dramaturg Teodora Marković, scenograf Bojan Kaurin, koreograf Aleksandra Arizanović, kostimograf Jovan Cvetković.Muziku potpisuje Duda Buržujka, a muziku Sajsi MC.

Uloge su ostvarili Aleksandra Arizanović, Andrijana Andi Đorđević, Anja Ćurčić, Veljko Stevanović, Čubrilo Čupić, Nikola Đorđević.

Inspicijent je Zoran Milojević, izvršni producent Minja Savović, a producenti Jelena Čeivanović i Nađa Marjanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.