KULTURNI CENTAR

Izložbom slika Dragana Gačnika otvorena 10. regionalna likovna kolonija "Slovenci u Tuzli"

Sudjeluje 18 likovnih umjetnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a mentor kolonije je Borka Jokić iz Tuzle

Izložba "Slovenci u Tuzli". Facebook

Dž. V.

20.8.2024

Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla ove godine obilježava jubilarnu 10. regionalnuu likovnu koloniju "Slovenci u Tuzli" koja je otvorena sinoć, a trajat će sve do 25. augusta 2024. godine u okviru Dana slovenačke kulture u Tuzli.

Manifestacija je počela otvaranjem izložbe slika Dragana Gačnika, akademskog likovnog umjetnika iz Zenice, čiju će postavku građani moći pogledati do 24. augusta.

Sudjeluje 18 likovnih umjetnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a mentor kolonije je Borka Jokić iz Tuzle.

Radionica za mlađe

Kao i svake godine, jedan dan u okviru kolonije će biti rezervisan za učenike, mlade talente, koji će kroz jednodnevnu radionicu proširiti svoja znanja i iskustva. U sklopu kolonije umjetnici će imati priliku da kroz radionicu upoznaju „pin hole“ tehniku fotografije, koju će voditi Robert Andrejaš.

Ova jubilarna kolonija simbolizira deset godina posvećenosti umjetnosti, kulturnoj razmjeni i prijateljstvu među narodima, čime Tuzla još jednom potvrđuje svoj status kulturnog centra regije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.