MOSTARSKO LJETO

Promocija zbirke poezije "Postajući sve što jesam" oduševila publiku

Objavljuje poeziju u bh. periodici, uključujući časopise Most, Motrišta, Diogen, Sarajevske sveske, Život, Strane.

Zbirka poezija. Facebook

Dž. Vilajet

8.8.2024

U sklopu manifestacije „Mostarsko ljeto 2024“, a u organizaciji Narodne biblioteke Mostar održana je promocija zbirke poezije „Postajući sve što jesam“ autorice Sanele Kuko.

Sanela Kuko bosanskohercegovačka pjesnikinja i autorica , živi i stvara u Mostaru. Profesorica je bosanskog jezika i književnosti te magistrica komunikologije, stalno angažovana na Fakultetu humanističkih nauka, Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru. Trenutno dovršava doktorske studije iz komunikologije.

Objavljuje poeziju u bh. periodici, uključujući časopise Most, Motrišta, Diogen, Sarajevske sveske, Život, Strane. Članica uprave Književnog kluba Mostar.

Prije samog početka promocije prisutnima se obratio direktor Centra za kulturu Mostar gospodin Senad Suljić, jedan od organizatora Mostarskog ljeta želeći ukazati na važnost kulturnih događaja u Mostaru i kontinuitet Mostarskog ljeta. Zahvalio se svim prisutnima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju ovogodišnjeg festivala te uručio posebnu zahvalnicu gospođi Zijadi Zekić koja godina unazad ne propušta nijedan sadržaj u okviru manifestacije Mostarsko ljeto.

O knjizi Postajući se što jesam govorile su prof.dr. Elvira Dilberović i prof.dr. Lejla Žujo-Marić, dok se prisutnima u ime domaćina obratio direktor Narodne biblioteke Mostar gospodin Omer Mičijević.

Naredni i posljednji sadržaj u sklopu manifestacije Mostarsko ljeto 2024 bit će koncert Narodnog orkestra Mostar. 

Koncert će se održati 11. augusta na trgu Musala s početkom u 21:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.