U POZORIŠTU MLADIH

Otvoren 16. Telemach Omladinski Film Festival, najavljen spektakularan program

Organizatori su najavili najbolji Festival dosad te pozvali građane da opet budu dio sjajne festivalske atmosfere

Svečanom ceremonijom u Pozorištu mladih. Fena

FENA

19.7.2024

Svečanom ceremonijom u Pozorištu mladih u Sarajevu u petak navečer otvoren je 16. Telemach Omladinski Film Festival (OFF). Direktor OFF-a Kenan Musić najavio je spektakularan program za narednih osam dana, a priliku je iskoristio i da zahvali kompanijama i institucijama koje su doprinijele organizaciji tog događaja koji za prioritet ima mlade i razvoj mladih kroz film.

Na večerašnjem događaju crnogorskom glumcu Lazaru Dragojeviću uručena je nagrada za najbolju mušku ulogu u seriji 'Znam kako dišeš', autora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića.

Glumac je na ceremoniji a prije toga i u izjavi medijima, naglasio da mu je to prva nagrada za tu seriju te je vrlo emotivan. Zahvalan je timu koji je radio na toj seriji, posebno Jasmili Žbanić i Damiru Ibrahimoviću.

Vidi to kao plodove rada te kaže 'jako su sočni'. Svakom glumcu, posebno mladom, čast je da dobije nagradu za svoj trud i rad.

Organizatori su najavili najbolji Festival dosad te pozvali građane da opet budu dio sjajne festivalske atmosfere, koja ove godine traje od 19. do 26. jula.

Večerašnjoj ceremoniji otvorenja prisustvovale su javnosti poznate ličnosti iz različitih oblasti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.