CRNA GORA

Kamerni teatra 55 s predstavom "Mirna Bosna" gostuje na festivalu "Barski ljetopis"

Predstava će biti izvedena 21. jula

Scena iz predstave. Facebook

FENA

16.7.2024

Kamerni teatra 55 sa predstavom "Mirna Bosna" po tekstu Borisa Lalića, u režiji Saše Peševskog najavljuje gostovanje na 37 . festivalu "Barski ljetopis" u Baru. Predstava će biti izvedena 21. jula te iz tog teatra pozivaju sve ljubitelje umjetnost i teatra da im se pridruže.

- Predstava "Mirna Bosna" se nalazi na granici između kriminala i poštenja, na granici između tragedije i komedije, te je zbog toga najbolje opisuje podnaslov drame - Komedija preživljavanja koju je na svijet donio Boris Lalić sa Alipašinog polja. 

Na svijet donijete porodice Šabić i Aleksić su klasični predstavnici svih ljudi u ovom društvu, koji se na sve moguće načine snalaze ne bi li preživjeli i pri tome gledalac ne zna da li bi im plakao od smijeha ili samo plakao - rekao je reditelj predstave Saša Peševski.

U predstavi igraju Feđa Štukan, Vanesa Glođo, Gordana Boban i Davor Golubović. Dramaturgiju je radio Vedran Fajković, scenografiju i kostimografiju Adisa Vatreš Selimović. Fotografije je radio Dženat Dreković. Inspicijent predstave je Senad Bešić, saopćio je Kamerni teatar 55 Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.