KULTURA

Vrhunska imena iz svijeta klasične gitare na Sedmici gitare Tuzla

Publika će osim koncerta otvorenja i dobrodošlice imati priliku 16. jula u 19.00 sati u Ateljeu "Ismet Mujezinović" posjetiti koncert Elvisa Sivčevića

Sedmica klasične gitare u Tuzli. Fena

FENA

9.7.2024

Koncertom otvorenja i dobrodošlice u nedjelju, 14. jula u Međunarodnoj galeriji portreta počet će treća po redu Sedmica gitare Tuzla. Publici će se predstaviti vrhunska imena iz svijeta klasične gitare - Sanel Redžić, Tuzlak i umjetnički direktor manifestacije, Darko Bageski iz Makedonije te Alejandro Cordova iz Meksika.

Otvorenje manifestacije će uveličati postavka početnih studija iz opusa "Gitarista" velikana, akademskog bh. slikara i grafičara Safeta Zeca, koji će povodom Sedmice gitare posjetiti Tuzlu.

Još jedno izdanje Sedmice gitare, događaja koji iz grada soli u svijet šalje poruku o značaju umjetnosti, trajat će do 20. jula. Eminentna imena iz oblasti klasične muzike će i ovoga ljeta održati nastavu za učenike koji sa raznih strana svijeta dolaze kako bi od njih učili.

Umjetnici dolaze iz Portugala, Sjeverne Republike Makedonije, Austrije, Meksika, Grčke, Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Publika će osim koncerta otvorenja i dobrodošlice imati priliku 16. jula u 19.00 sati u Ateljeu "Ismet Mujezinović" posjetiti koncert Elvisa Sivčevića iz BiH te gitarskog dueta Euterpe iz Portugala.

Pažnju publike će sigurno privući i koncert u prirodi, na izletištu Ilinčica ispred Doma prirode 18. jula, kada će u 20.00 sati nastupiti Cipra gudački kvartet iz Beča, violinistkinja Andrea Nikolić te Sanel Redžić na gitari.

Osim navedenih gostiju i ove godine će učenicima nastavu i radionice držati poznati gitarski duo Vojislav Ivanović i Aleksandra Ivanović.

Sve što su učenici naučili i usavršili moći će pokazati 20. jula na završnom koncertu-koncertu učesnika, u Ateljeu "Ismet Mujezinović" u 19.00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.