GDJE PRIPADAMO

SARTR priprema novu predstavu: "Još uvijek smo živi" premijerno 4. maja

Komad prati život jedne porodice koja nakon što ih istjeraju iz stana, traže novi dom

Priprema predstave. SARTR

L. S. R.

27.4.2024

Ansambl Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) vrijedno priprema novu predstavu "Još uvijek smo živi", u režijiItalijana Gianluce Iumientoa a prema tekstu dramaturginje Nejre Babić.

Premijera predstave je zakazana za 4. maj.

- "Još uvijek smo živi" je tekst koji prati život jedne porodice koja nakon što ih istjeraju iz stana, traže novi dom i u toj potrazi nekoliko puta „umiru“. Šta se desi ljudima koji su primorani napustiti domove, gradove, porodice, sve što vole i što im je poznato?

Kako pristati na to da moraš ispočetka graditi novi život, a da prethodni nisi napustio svojom voljom. Gdje pripadaš? Kome? Nekome je zaborav jedini način opstanka, nekome je spas u tome što se čuva za uspomene kao za sidro koje ga drži vezanog uz sve što mu je poznato i blisko.

Ovo je priča o ljudima koji žive ušuškani u svojoj divnoj običnoj svakodnevici u kojoj nalaze beskrajnu radost, u kojoj porodica skupa raste iz dnevnih rutina koje naizgled ni po čemu nisu posebne. A ipak u njih je stao cijeli svijet koji neko nasilno sruši. Zato što može - poručuju iz SRTR-a.

U predstavi glume:  Selma Alispahić, Davor Sabo, Matea Mavrak i Sanjin Arnautović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.