SARAJEVO

V4 Film Festival u kinu Meeting Point u Sarajevu, ulaz besplatan

Organiziraju ga ambasade četiri evropske zemlje Višegradske grupe

Na programu četiri filma. Meeting Point

L. S. R.

28.9.2023

V4 Film Festival koji organiziraju ambasade četiri evropske zemlje Višegradske grupe, održat će se u kinu Meeting Point u Sarajevu od 6. do 9. oktobra, a ulaz na projekcije je besplatan.

Na programu su četiri filma, koji počinju svaku večer u 19 sati u kinu Meeting Point.

Višegradska grupa, poznata i kao Višegradska četvorka ili samo V4, je savez četiri zemljecentralne Evrope – Slovačke, Republike Češke, Poljske i Mađarske.

„Strogo kontrolisani vozovi“ 

V4 Film Festival u kinu Meeting Point u petak, 6. oktobra u 19 sati otvara češki film „Strogo kontrolisani vozovi“ Jiříja Menzela, koji je osvojio Oscara za najbolji strani film 1968. godine. U subotu, 7. oktobra na programu je mađarski film „Istočna rivijera“ (režija: Dániel Tiszeker, Lévai Balázs). 

U nedjelju, 8. oktobra, na programu je film „Sluškinja“ (režija Mariana Čengel-Solčanská), koprodukcija Slovačke i Republike Češke, sveobuhvatna, poetična i izuzetno emotivna priča o ženskoj snazi i zabranjenoj ljubavi, koja će gledatelje iznenaditi svojom nekonvencionalnošću. 

Program završava u ponedjeljak

Program završava u ponedjeljak, 9. oktobra poljskim filmom „Filip“ (režija: Michał Kwieciński), po istoimenom romanu Leopolda Tyrmanda.

Besplatne ulaznice za filmove V4 Film Festivala preuzimaju se u kinu Meeting Point, sat vremena prije početka projekcije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.