32. MITTELFEST

Predstava Harisa Pašovića oduševila Italiju: Predstava "Marlene Dietrich" digla publiku na noge

Italijanski mediji su i prije pisali da je Mirjana Karanović"balkanska kraljica glume"

Ekipa predstave. NP Sarajevo

L. S. R.

28.7.2023

U sklopu 32. „Mittelfesta“ u Italiji sinoć je premijerno izvedena dramska predstava „Marlene Dietrich“ autora i reditelja Harisa Pašovića.

Bilo je uzbudljivo

U naslovnoj ulozi nastupila je Mirjana Karanović, dok su ostatak podjele činili Mona Muratović, Elmir Krivalić i Enes Salković.

- Bilo je uzbudljivo, drugačije, neobično, novom staro a moderno. Ta žena je fascinantna! Obožavam je još više mnogo sam srećana što sam uradila ovu predstavu - rekla je Mirjana Karanović.

Dino Mustafić bio je oduševljen:

- Večeras sam gledao Mirjanu Karanović u naslovnoj ulozi predstave “Marlene Dietrich" u glavnom programu italijanskog festivala „Mittelfesta“. Italijanski mediji su i prije pisali da je "balkanska kraljica glume". 


Mirjana Karanović. NP Sarajevo

Fenomenalna i emotivna studija karaktera za pamćenje. Uživancija! Narodno pozorište Sarajevo ima važnu i dobru predstavu na repertoaru. Ovom predstavom otvaramo novu umjetničku sezonu 2023/24 već 6. septembra. Hvala reditelju i autoru teksta Harisu Pašoviću i njegovom autorskom timu, čestitke i cijeloj ekipi.

Umjetnost i otpor

Njen život je bio sav u umjetnosti i otporu

Pašović je istakao da je Marlene Dietrich obilježila je 20. vijek na mnogo načina.

- Rođena početkom vijeka 1901. godine u Berlinu, umrla je na samom kraju vijeka 1992. godine u Parizu. Njen život je bio sav u umjetnosti i otporu - govori Pašović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.