LIČNOST DANA

Nuno Espirito Santo: Trenerska klasa

U Arabiji je bio izopćen, ali se čini da je Engleska njegov teren

Espirito Santo: Srušio Liverpul. Facebook

prije 3 dana

Fudbaleri Notingem Foresta slavili su protiv Liverpula na kultnom Enfildu i tako prekinuli post dug 55 godina. Od posljednje pobjede do danas promijenilo se mnogo stvari. Sam Notingem je osvojio nekoliko trofeja u Ligi prvaka, trofeja engleskog prvenstva, ali su i ispali u Čempionšip. Nije ni Liverpul ono što je bio tih godina – dominantna sila, ali u ovom trenutku su i dalje jedan od najboljih engleskih klubova.

Ipak, vrijeme da se prekine niz je došlo, a zasluga, prije svih fudbalera, pripada Nunu Espiritu Santu. Portugalac je uspio da okonča „medeni mjesec“ na kojem su Arne Slot i „Redsi“ uživali u prethodnim sedmicama. Defanzivna postavka je izgledala kao neprobojni bunker pred napadima zvijezda Liverpula. Na kraju su i golom Hadson Odoija (Hudson) uspjeli odnijeti puni plijen. Ponovo, iz akcije kreirane prema receptu Espirita Santa.

Portugalski stručnjak je nekoliko puta bio trener u Engleskoj. Doduše, s različitim uspjesima. S Vulverhemptonom je čuda pravio, da bi mu to „sredilo“ posao u Totenhemu. Nakon kratke epizode u sjevernom Londonu, uputio se u Saudijsku Arabiju, gdje je vodio Al Itihad. Međutim, svađa s Karimom Benzemom bila mu je posljednji ekser u kovčegu.

Sada, Nuno Espirito Santo se vratio u Englesku, preuzeo Notingem i čini se da će još jednom napraviti čudo i izgledati mnogo bolje nego što bi trebalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.