KOMENTAR DANA

Povratak u realnost

Morate to osjetiti da biste uživali, Bog zna koliko ja "uživam"

Detalj s meča Sloge i Sarajeva. FK Sarajevo

15.8.2024

Sportski fanatici širom svijeta imali su priliku uživati prethodna dva mjeseca. Evropsko prvenstvo u fudbalu donijelo je mnogo uzbuđenja, a onda su uslijedile i Olimpijske igre u Parizu, kao "Creme de la creme“ sporta. Ta dva takmičenja presjekao je Vimbldon i dodao još jednu notu ljepoti ljetnog perioda.

Sada je, ipak, vrijeme za povratak u realnost. Vraćamo se iščekivanju vikenda, ali to ne mora biti nužno negativna stvar. Koga ćemo kovati u zvijezde ove godine? Koga ćemo pljuvati i govoriti "rekao sam ti da on ne valja“ na kafi s rajom, dok se prepiremo jesmo li bili u pravu ili nismo. Svi na to željno čekaju odgovore.

Povratak u sportsku realnost i dalje za mnoge predstavlja bijeg od stvarnosti, kao olakšavajuću okolnost i boju u, inače, vrlo sivom životu. Svi smo kao dječica imali heroje, pravili ih u svojim glavama, ukivali ih u nebesa, a, sada, kao malo odrasliji, zreliji i dosadniji vrlo rado ih se sjetimo.

Jednostavno, lijepo je uživati u vrhunskom sportu na nivou Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva, ali postoji posebna romantika u praćenju utakmica vikendom. Gledati svoj omiljeni tim kako igra, pa i u tom nerviranju, grickanju noktiju i bjesnilu specifičan je merak.

Naravno, taj ringišpil emocija dođe i sa svojevrsnom cijenom, ali svi su, prešutkujući posljedice u fanatičnoj ljubavi, odlučili da je plate. Potreban je i taj poseban tretman "pilanja“ koji morate proći kada im i ne ide.

Morate to osjetiti da biste uživali, Bog zna koliko ja "uživam“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.