KOMENTAR DANA

Plaćene ubice vršljaju Sarajevom

Ko je lice s Kosova Q. S. poslao u ulicu Zelenih beretki s punim pištoljem i zbog čega? Da se slika s golubovima možda?

Hapšenje u Starom Gradu. Avaz

25.7.2024

U posljednjih nekoliko mjeseci javnost u BiH svjedočila je krvavim obračunima na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine. Šeher Sarajeva. Ono što je novi momentum u svemu, jeste i pojava sve većeg broja profesionalnih ubica koje vršljaju glavnim gradom BiH. Ne treba se praviti naivan i omalovažavati građane kao da su stoka, kao što to rade neki zvaničnici poput Okerića ili Katice, pa pričati o statistici i bacati prašinu u oči.

Hajde da poredamo nekoliko primjera, odnosno pitanja za tandem O-K (Okerić - Katica).

Jesu li plaćene ubice došle u Sarajevo Tower prije nekoliko mjeseci, a prema saznanjima naših policijskih agencija, s namjerom da ubiju inspektora MUP-a Kantona Sarajevo? Jesu.

Sarajevski specijalci 17. septembra upali su u Tower u naselju Pofalići, gdje su uhapsili državljane Srbije Duška Jovanovića Gibu i Darka Dulovića.

Dušan Jovanović Giba je, kao plaćeni ubica, dovođen u vezu s likvidacijama pripadnika "škaljarskog klana". Njegovo ime spominjano je i tokom suđenja zloglasnom Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja i Marku Miljkoviću.

Poslije toga se dogodilo ubistvo u naselju Bulevar na Stupu kada je ubijen državljanin Švedske Haris Osterdal. Likvidirale su profesionalne ubice, a to se dogodilo kao posljedica megasukoba iz Štokholma.

I prekjučer je nekako ispod radara prošla vijest da je u ulici Zelenih beretki, u Starom Gradu, uhapšeno lice s Kosova inicijala Q. S.. Uhapšen je, a kod njega je pronađen pištolj, napunjen, spreman za pucanje. Eliminaciju. Likvidaciju. Neutralisanje nekoga. Ko je poslao Q. S.? Ili se to, od prekjučer, u Sarajevo dolazi naoružan napunjenim pištoljem, za ne daj Bože? Sigurno Kosovar nije u srce Sarajeva došao da se fotografira s golubovima.

Je li to logično gospodi O-K, Okeriću i Katici? 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.