LIČNOST DANA

Edin Džeko: Niko kao Dijamant

Iako ga stalno sele iz Fenera, pokazao da je i dalje na vrhu

Džeko: Zapalio mrežu Lugana. Platforma X

25.7.2024

Nazvati igru Edina Džeke u 38. godini fudbalskom renesansom bila bi uvreda za jednog od najboljih napadača 21. stoljeća.

Dijamant još sija, ali, za razliku od nekih kolega, nikad nije nestajao sa scene. Primjer konstantnih predstava na fudbalskim terenima širom svijeta – to je on. Nemoguć za zaustaviti, a to najbolje znaju defanzivci Lugana kojima je kao „poklon“ za to što su mu stali na put spakovao het-trik, sve zajedno s mašnom.

Mnogi napadači iz regiona u posljednjim godinama su pokušavali iskopirati ono što radi Dijamant, ali im to baš i ne polazi s rukom, pa onda ili odu u penziju mnogo mlađi nego što je kapiten sad ili se teleportiraju u Saudijsku Arabiju, gdje konkurencija nije ni približna onoj u kojoj Džeko nastupa. Naravno, Turska nije ni približna nekim od Liga petice, ali u 38. godini rešetati mreže klubova koji su daleko ozbiljniji od onih saudijskih, ali i mnoštva evropskih, uspjeh je s kojim se ne mogu mnogi pohvaliti.

Međutim, njega i dalje turski mediji sele. Hoće da ga se riješe, da ga natjeraju da napusti Fener, a on, kao i inače, još jednom je začepio usta kritičarima. Pokušajte ponovo naredni put, ipak, Dijamant i dalje blista...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.