LIČNOST DANA

Šefik Husić: Kićenje tuđim perjem

Protiv Šefika Husića vodi se istraga zbog kriminala s nabavkom linearnog akceleratora

Šefik Husić. Facebook

23.7.2024

Nije tajna da je veliki dio vrha tuzlanske SDA uposlen u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, i to uglavnom na rukovodećim pozicijama.

Ono što je ozbiljan problem ove zdravstvene ustanove jeste nedostatak linearnog akceleratora, zbog čega se pacijenti iz Tuzlanskog kantona liječe širom države.

Zbog kriminala s nabavkom linearnog akceleratora, kada je tri puta poništen konkurs, Tužilaštvo TK vodi istragu protiv Šefika Husića, inače šefa SDA Tuzla, ali i njegovog stranačkog kolege Denijala Tulumovića.

Poprilično bizarna situacija se desila prošle sedmice, kada se, zahvaljujući aktivizmu građana koji su prikupili novac, otvorila Dnevna bolnica Klinike za onkologiju i radioterapiju UKC-a Tuzla.

Inače, sve je pokrenula Fondacija tuzlanske zajednice, na incijativu influensera i humanitarca Mirze Mustafagića, no u prvi plan se stavio Šefik Husić, koji je i pomoćnik direktora UKC-a Tuzla za sestrinstvo.

- Ovo je pedesetogodišnji projekt, jer je urađen najsavremeniji objekt u korist poboljšanja usluge pacijentima s najtežim malignim bolestima – pohvalio se Husić.

Nije ovaj kadar tuzlanske SDA iskoristio svoju moć u stranci kako bi se kroz budžet obezbijedila sredstva za ovu namjenu, ali jeste iskoristio priliku za fotografisanje i za davanje izjava.

Inače, Husić je poznat u javnosti kao gradski vijećnik, a vrh SDA je preuzeo početkom ove godine, kada se Salko Zildžić povukao sa stranačkih pozicija nakon što je uhapšen u Srbiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.