LIČNOST DANA

Mirza Redžepagić: Ogromna čast

Dodijeljen mu Orden za građanske zasluge od kralja Španije Felipea VI

Redžepagić: Voli da inovira. Facebook

19.7.2024

Mirza Redžepagić, virtuoz na gitari, dokaz je da se sve može kada imate dovoljno ljubavi i motivacije. Kao plod njegovog truda i rada ukazana mu je posebna čast dodjelom Ordena za građanske zasluge od kralja Španije Felipea VI. U ime kralja, u Sarajevu mu je priznanje uručila ambasadorica Španije u BiH Marija Tereza Lizaranzu Perinat (Maria Teresa).

Bh. kompozitor je za svojom strasti otišao u Španiju, gdje je savladao note flamenka, a onda odlučio da ga donese u svoju državu i zvuku doda elemente svjetske kulture. On se već deset godina bavi umjetnošću, a kralj Španije ovaj orden dodjeljuje ljudima koji postižu izuzetne rezultate u promociji španske kulture i jezika.

Redžepagić je više od izvođača i kompozitora, jer u svom djelovanju voli da inovira. To postiže spajanjem izražajne tradicije flamenko gitare, makama, džeza i savremene muzike.

Ovo priznanje je pečat na njegovo stvaralaštvo i sve što radi posljednjih godina, a kroz svoj rad poručuje svima da onoliko koliko radite i ulažete napora, toliko se u životu i vrati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.