LIČNOST DANA

Džud Belingem: Spasio "Tri lava"

Englez je jedan od najboljih igrača svijeta, a ima samo 21 godinu

Belingem: Fudbalski velemajstor. AP

2.7.2024

Engleska je jedno od najvećih razočarenja na ovogodišnjem izdanju Evropskog prvenstva. „Tri lava“ izgledaju veoma loše, nekoordinirano, blijedo, jalovo, najviše zbog loših odluka selektora Gereta Sautgejta (Garreth Southgate).

Međutim, u svom tom sivilu ističe se jedno ime, a riječ je o Džudu Belingemu (Jude Bellingham). Zvijezda madridskog Reala uvijek je tu kada ostatak reprezentacije ne može, što bi se reklo, da se „sastavi s loptom“. Tako je bilo i u osmini finala protiv Slovačke. Slovaci su poveli u 25. minuti i držali pod kontrolom meč sljedećih 70 minuta, a onda je došla peta minuta sudijske nadoknade.

Nakon što je jedan od saigrača glavom prebacio loptu na desetak metara, Belingem je, u stilu najvećih majstora, kakav je i sam, pogodio makazicama i odveo utakmicu u produžetke, spasivši Engleze od velike bruke u međuvremenu.

Englezi će morati mnogo bolje u nastavku turnira, ali i u budućnosti. Međutim, jedno je sigurno - Belingem je jedan od najboljih igrača svijeta, a ima samo 21 godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.