LIČNOST DANA

Edin Džeko: Lagano, golgeterski

Kapiten BiH je u zvaničnom debiju postigao gol i upisao dvije asistencije

Džeko: Briljantna predstava. Twitter

28.7.2023

Edin Džeko zabilježio je debi u zvaničnim utakmicama Fenerbahčea. Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine doveden je i dočekan u Istanbulu kao svjetska zvijezda, a Dijamant je još jednom našao način da se oduži vjernim fanaticima koji vole žuto-plavi dres.

Džeko je u utakmici 2. pretkola Konferencijske lige protiv moldavskog Zimbrua iz Kišnjeva upisao pogodak i dvije asistencije, od kojih je druga pravi izbor za sladokusce.

Po ko zna koji put, Džeko je pokazao zašto je toliko voljen gdje god da se pojavi i da je, uprkos svojim godinama (37), kao vino, sve bolji. U zraku se osjeti spremnost da za kraj izdominira još jednom ligom i upiše se u stranice historije istanbulskog giganta.

Smireni veteran, lagan kao pero, igrač za primjer. Stoga ne čudi da je izabran po dolasku u klub da bude kapiten. Utakmica protiv Zimbrua je samo vrh ledenog brijega svega što Edin Džeko nudi kao fudbaler i dokaz da njegovo umijeće i veteranski šarm u igri samo mogu dobro donijeti – kako Fenerbahčeu tako i Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.