LIČNOST DANA

Najdžel Vilijams-Gos: Presudio "svojima"

Real i dalje u životu zahvaljujući sjajnom Vilijams-Gosu i njegovoj spektakularnoj trojci

Vilijams-Gos: Prije pet godina igrao za Beograđane. Real Madrid

4.5.2023

Košarkaši Real Madrida opstali su u Euroligi nakon pobjede u Beogradu protiv Partizana (82:80). Madriđani bi ispali da nije bilo heroja koji je iskočio iz sjene – Najdžela Vilijams-Gosa (Nigel Williams-Goss), koji je odigrao vrhunsku utakmicu i na kraju postigao odlučujuću trojku.

Da stvar bude zanimljivija, Vilijams-Gos je u svojoj karijeri jedno vrijeme igrao za beogradskog velikana. Bilo je to u periodu od 2017. do 2018. godine.

- Da li stižem da pratim? Ha-ha-ha, pa ja ne propuštam utakmice - odgovorio je plej Real prošle godine na pitanje gleda li utakmice Partizana.

Zanimljivo, njega navijači Partizana nisu na prvu prepoznali, pa su mu uputili velike zvižduke, kao i ostalim igračima Reala. Kada su shvatili se radi o “njihovom” igraču, nakratko su mu aplaudirali.

Nisu slutili u Štark areni da će im presuditi njihov bivši igrač, ali se sudbina nakratko poigrala Beograđanima. U izostanku nekih bitnih igrača, što zbog suspenzija, što zbog povreda, u prvi plan je iskočio Vilijams-Gos. A Real je i dalje u životu zahvaljujući sjajnom Vilijams-Gosu i njegovoj spektakularnoj trojci na oko 24 sekundi do kraja utakmice.

Vilijams-Goss je u svojoj karijeri još igrao za Olimpijakos, Juta Džez i Lokomotiv Kuban.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.