KOMENTAR DANA

Poruka u boci

Sigurno je da se Sarajlije iz dubine duše nadaju da će Stingov dolazak uzdrmati ovu našu učmalu, uspavanu i, zašto ne reći, nepostojeću scenu

Sting. Agencije

Piše: Larisa Sarajlić-Ramović

9.11.2021

Kad „Avaz“ ukaže na problem, gotovo po pravilu, oko toga se nešto zatalasa. Tako smo nedavno na ovom istom mjestu pisali o tome kako je prošlo cijelo dugo, toplo ljeto, a u gradu Sarajevu nije održan nijedan „pravi“ koncert.

I ne prođe puno vremena, stiže najava da veliki Sting dolazi u Sarajevo u martu naredne godine. A muzičku zvijezdu u Bosnu i Hercegovinu dovodi promotorska kuća iz Skoplja.

Naravno da se najavljenom spektaklu i agilnom organizatoru „u zube ne gleda“, no neizbježno se nameće pitanje je li u ovoj zemlji ostao neko ko bi bio u stanju iznijeti ovako veliki muzički događaj.

Larisa Sarajlić-Ramović. Avaz

Dakle, letargija iz prethodnog komentara još stoji. Tada smo rekli da razloga za ovu neviđenu letargiju ima nekoliko, no kada se podvuče crta, jasno je da je nekada živa i bogata bh. muzička scena danas odraz otužnog, jadnog i čemernog stanja u našoj državi.

Nažalost, ova konstatacija i dalje stoji. Jer i nije baš jednostavno povjerovati da će koncert Stinga označiti početak neke nove muzičko-koncertne ere u bh. prijestonici.

Vremena su tmurna, teška, opasna i neizvjesna i sigurno je da se Sarajlije iz dubine duše nadaju da će Stingova „Poruka u boci“ razdrmati ovu našu učmalu, uspavanu i, zašto ne reći, nepostojeću scenu. Pa, vidjet ćemo...

P. S. Ako ima onih koji ne znaju, „Poruka u boci“ (Message in a Bottle) je megahit iz 1979. godine, kada je Sting bio dio kultne engleske grupe „Police“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.