KOMENTAR PETKOM

Krvavi Divlji zapad Bosne

Jesu li vam to, ministre Cikotiću i gospodine Džaferoviću, seksi i slike silovanih žena, pretučenih mladića

Fahir Karalić
Piše: Fahir Karalić

12.2.2021

Migrantska kriza je na vrhuncu, posebno u Krajini. Avaz

Migrantska kriza je na vrhuncu, posebno u Krajini. Krvavi obračuni, u kojima su glavni akteri ilegalni migranti, postali su užasna bosanskohercegovačka svakodnevica.

Ubistva, silovanja, pljačke, pune novinske stupce iz dana u dan. Društvene mreže preplavljene su slikama nasilja, stravičnim ispovijestima žrtava migranata... Videosnimci brutalnih tuča zgražavaju javnost.

Jedino nisu uzbuđene nesposobne i flegmatične bh. vlasti, sa ''seksi'' ministrom na čelu, koji su prepustili narod da se brani sam, kako zna i umije. Ostavljeni na cjedilu, na milost i nemilost, izrevoltirani građani primorani su vratiti se nekoliko stoljeća u historiju i, kao nekada na američkom Divljem zapadu, uzimati pravdu u svoje ruke.

I to je ono što je najopasnije - bezakonje, anarhija!

Šta je sljedeće? Hoćemo li, ukoliko se nešto hitno i drastično ne promijeni, uskoro gledati slike mještana, recimo Bihaća, kako se vilama i grabljama bore s hordama pijanih ilegalnih migranata, braneći svoje kuće, žene i djecu?

Osvete smo već vidjeli prethodnih dana. Migranti pretuku mladića, prijatelji i rodbina uzvrate. Padne krv, a izostane bilo kakva reakcija nadležnih. Muk!

Jesu li Vam to, ministre Selmo Cikotiću, seksi i slike krvavih glava, silovanih žena, pretučenih mladića? Jesu li Vama, gospodine Šefiku Džaferoviću?

Ako nisu, učinite nešto, pomozite narodu. Pokažite empatiju. Zaradite plaće!

Ako jesu, onda ništa...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.