DEMOKRATSKA KANDIDATKINJA

Ukoliko Tramp pobijedi: Kamala Haris odbila odgovoriti da li bi se iselila iz Amerike

Ako on pobijedi, ne daj Bože, da li bi se osjećala sigurno u ovoj zemlji? Da li bi ostala u ovoj zemlji, pitao je Stern

Kamala Haris. AP

E. Ć.

jučer

Američka potpredsjednica i demokratska kandidatkinja na predstojećim izborima u SAD Kamala Haris (Harris) nije odbacila mogućnost da napusti Ameriku ako izgubi od Donalda Trampa (Trump), piše "Daily Mail".

Haris je odbila da direktno odgovori na pitanje koje joj je postavio poznati radiljski voditelj Hauard Stern (Howard). Voditelj je otvoreni pristalica Demokratske stranke i podržava Kamalu Haris.

- Ako on pobijedi, ne daj Bože, da li bi se osjećala sigurno u ovoj zemlji? Da li bi ostala u ovoj zemlji? - upitao je Stern, misleći na Trampa.

- Hauarde, radim sve što mogu da se pobrinem da on ne pobijedi - odgovorila je Kamala Haris.

Stern, ipak, nije bio zadovoljan tim odgovorom.

- Pa, šta ako pobijedi? Kako možeš biti sigurna? On kaže: "Samo ću raditi šta god hoću ovaj put, znam šta treba da uradim" - rekao je voditelj.

Ovaj razgovor voditelja i kandidatkinje za predsjednika SAD, izazvao je salvu oduševljenja kod pristalica Donalda Trampa na društvenim mrežama. Oni su uvjereni u Trampovu pobjedu i tvrde da bi Kamala Haris već sada trebalo da se iseli iz zemlje.

U odgovoru voditelju, Kamala Haris je ukazala na veliki broj republikanskih zvaničnika za nacionalnu sigurnost koji su se priključili njenoj kampanji jer vjeruju da Tramp predstavlja opasnost.

- Ovo je pitanje da li želimo predsjednika koji će se pridržavati zakletve da podrži i brani Ustav SAD, ili nekoga ko se stalno bavi laskanjem Vladimiru Putinu iz Rusije - poručila je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.