NAKON UBISTVA NASRALAHA

Iran: Odgovor na izraelske zločine će doći "u pravo vrijeme"

Berri je ponovio da će se borba protiv Izraela nastaviti

Mohammad Javad Zarif. Anadolija

Anadolija

prije 19 sati 45 minuta

Odgovor Irana na izraelske "zločine" doći će "u pravo vrijeme", rekao je u nedjelju zamjenik predsjednika za strateška pitanja Mohammad Javad Zarif, javlja Anadolija.

- Iranski odgovor na zločine izraelskog režima doći će u pravo vrijeme i prema izboru Irana, a bit će određen na najvišim nivoima - rekao je Zarif tokom komemoracije za generalnog sekretara Hezbolaha Hasana Nasralaha, koji je u petak ubijen u izraelskom zračnom napadu na glavni grad Libana.

Predsjednik iranskog parlamenta Mohammad Bagher Ghalibaf prenio je poruku podrške Libanu tokom telefonskog razgovora s libanonskim kolegom Nabihom Berrijem.

Prema novinskoj agenciji Tasnim, Ghalibaf je Berriju izrazio saučešće povodom Nasralahove smrti.

- Svjedoci smo porasta problema s kojima se suočava libanski narod. Kao i uvijek, stojimo uz Liban - naglasio je Ghalibaf.

Berri je ponovio da će se borba protiv Izraela nastaviti.

Izraelske snage započele su zračne napade velikih razmjera u Libanu ranije ove sedmice, u kojima su ubijene stotine, a raseljene hiljade ljudi.

Tenzije su dodatno eskalirale nakon što su u petak u Bejrutu ubijeni Nasrallah i drugi komandanti. Izraelske snage nastavile su bombardovati dijelove libanske prijestolnice u subotu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.