U VIŠE REGIJA

Izraelska avijacija u pola sata izvela više od 80 zračnih napada na Liban: Ima i mrtvih

Izraelske bespilotne letjelice su navodno nadlijetale sela u zapadnim i centralnim regijama, protežući se sve do rijeke Litani

Izraelski napad. Anadolija

Anadolija

prije 4 sata 41 minutu

Izraelski ratni avioni izveli su u ponedjeljak ujutro više od 80 zračnih napada, gađajući nekoliko područja u južnom i istočnom Libanu.

Kako navodi Libanska novinska agencija, izraelski borbeni avioni izveli su jutros u 6:30 sati po lokalnom vremenu više od 80 zračnih napada u periodu od 30 minuta, pogodivši regije i doline između gradova Ansar i Zrarijeh u pokrajini Nabatieh u južnom Libanu.

Ostala ciljana područja uključivala su periferije gradova Vaba, Jibčit, Sharkvia, Al-Namirijeh, rubove Kfar Tebnit, Nabatijeh El Faoukva, Deir El Zahrani, Roumine, Aza, predgrađe Houmine El Faouka, predgrađe Nabatijeh El Faoukva i kvart Al-Jamiat.

Osim toga, pogođena su područja koja okružuju autoput Kfar Roumane-Midneh, periferije Johmor Al-Sakif, Arnun, Jabal Al-Tufah, Jabal Al-Rihan, periferije Sejuda i nekadašnji prijelaz Kfar Tebnit.

Istovremeno, Izrael je izveo seriju teških zračnih napada na regiju Beka, pogađajući područja oko Čmistara, Bodaija, Nabi Čita i predgrađa Baalbeka u istočnom Libanu.

U nekoliko napada pogođeno je predgrađe Zbuda u sjevernom Beka, planinske regije Hermel i Jabal Safi u zapadnom Beka, navodi novinska agencija.

Navodi se da su izraelski ratni avioni također izveli napade na područja istočno od Tira, kao i zračni napad na rijeku Litani na južnom rubu Dlafija u južnom Libanu.

Prema posljednjim podacima, jedna osoba je poginula u napadima, a više povrijeđeno.

Izraelske bespilotne letjelice su navodno nadlijetale sela u zapadnim i centralnim regijama, protežući se sve do rijeke Litani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.