HRVATSKI PREMIJER

Plenković: Odluka Domovinskog pokreta da podrži Primorca je logična i normalna

Također je rekao da smanjenje broja zastupnika DP-a neće utjecati na smanjenje broja državnih sekretara i ministara iz kvote te stranke

Andrej Plenković. Fena

FENA

prije 2 dana

Predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da je odluka Domovinskog pokreta da na predsjedničkim izborima podrži HDZ-ova kandidata Dragana Primorca "logična i normalna" te je procijenio da će se u drugom krugu naći Zoran Milanović i Primorac.

Plenković je rekao da je o podršci Primorcu s DP-om razgovarao prošle sedmice i da je znao za tu njihovu odluku.

- Znao sam za to jer smo razgovarali prošle sedmice. Tako da je za mene ta vijest bila samo potvrda onoga što se očekivalo da će se dogoditi na klauzuri DP-a u Šibeniku. Mislim da je to logično i normalno - izjavio je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Istaknuo je i da je ta odluka po njegovom dubokom uvjerenju logična, prenosi Hina.

Predsjednik DP-a Ivan Penava danas je izvijestio da će ta stranka na predsjedničkim izborima podržati HDZ-ovog kandidata Dragana Primorca, a to je jednoglasno odlučilo Predsjedništvo DP-a na stranačkoj klauzuri održanoj proteklog vikenda u Šibeniku.

Plenković je komentarisao i najavu Marija Radića, bivšeg člana DP-a, da će njegova stranka u nastanku imati predsjedničkog kandidata te podsjetio da su Radić i bivši članovi DP-a prije unutarstranačkih izbora "bili poprilično jasni da će podržati Primorca".

- Siguran sam da će ga oni barem u drugom krugu podržati, a hoće li imati svog kandidata ili ne - to ne znam - rekao je. Smatra da u predsjedničkim izborima nije realno da ta stranka ostvari bilo kakav rezultat, da je to nepotrebno trošenje novaca i da će to možda učiniti da "budu vidljivi".

Dodao je i kako se nije ni čuo ni vidio s Radićem i bivšim članovima DP-a nakon DP-ovih unutarstranačkih izbora.

Plenković smatra da će u drugom krugu predsjedničkih izbora biti bitka između aktualnog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Dragana Primorca. "To je svakome jasno. U takvim okolnostima treba biti racionalan", kazao je.

Također je rekao da smanjenje broja zastupnika DP-a neće utjecati na smanjenje broja državnih sekretara i ministara iz kvote te stranke.

Komentarisao je najavu ocjenjivanja državnih službenika i kritike sindikata na to rekavši da sustav ocjenjivanja postoji i inače te to nije sada prvi put. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.