AVION SE MORAO VRATITI

Avikompanija kaznila putnika troškovima goriva: Nedolično se ponašao na letu

Nije objavljeno o kojoj aviokompaniji je riječ, niti identitet sankcioniranog muškarca

Avion morao ispustiti gorivo zbog povratka. Anadolija

Dž. R.

prije 4 dana

Australska policija je objavila da se 32-godišnjak tokom leta iz Pertha u Sydney ponašao nedolično zbog čega ga je aviokompanija kaznila sa nadoknadom troškova goriva. Avion je zbog njegovog nedoličnog ponašanja morao da se okrene i vrati u Perth, što je primoralo pilota da ispusti malo goriva da bi avion mogao sletjeti.

Visoka cijena

Aviokompanija od spomenutog putnika traži da plati 8.630 australskih dolara (5.806 dolara ili 10.240 KM) kako bi nadoknadio trošak za gorivo.

Osim toga, sud u Perthu mu je izrekao novčanu sankciju u iznosu od 9.000 australskih dolara (6.055 dolara ili 10.680 KM), što znači da ukupno mora platiti više od 17.600 australskih dolara (11.820 dolara ili skoro 20.000 KM).

- Ovaj incident bi trebao poslužiti kao upozorenje da neprihvatljivo ponašanje u avionu može imati visoku cijenu. Daleko je jednostavnije poslušati upute aviokompanije nego stvarati nepotrebne probleme koji vas mogu novčano koštati - poručili su nadležni.

Prošle godine

Navedeni let se dogodio 25. septembra prošle godine, što znači da je trebalo skoro godinu dana da australski pravni sistem procesuira ovaj slučaj. 

Nije objavljeno o kojoj aviokompaniji je riječ, niti identitet sankcioniranog muškarca koji se izjasnio krivim za nepristojno ponašanje u avionu i nepoštivanje sigurnosnih uputstava.

Dok naplaćivanje troškova goriva osobi koja ometa druge putnike u avionu nije tipična sankcija, druge vrste sankcija su češće, prenosi CNN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.