SUKOB HAMASA I IZRAELA

Kamala Haris: Tramp se divi diktatorima jer i sam želi da bude jedan

Autokrate navijaju za to da ponovo bude predsjednik, jer im je jasno da mogu manipulirati njime kroz laskanje i usluge, kazala je

Haris: Trampa niko ne poštuje. AP

Dž. R.

11.9.2024

Rat Izraela i Hamasa jedno je od pitanja koje je najviše politički podijelio demokrate, a Kamala Haris (Harris) je u velikoj mjeri usvojila stav predsjednika Džo Bajdena (Joe Biden) po tom pitanju pokušavajući izbalansirati nepokolebljivu podršku sigurnosti Izraela, istovremeno osuđujući patnju palestinskih civila u Gazi.

- Ono što znamo jeste da se ovaj rat mora okončati. To se mora odmah završiti, a način na koji će se završiti je da nam je potreban sporazum o prekidu vatre i potrebni su nam taoci. I tako ćemo nastaviti raditi danonoćno na tome - kazala je Haris.

Pregovori s vođama

Donalda Trampa moderatori su pitali kako bi pregovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom (Netanyahu), a on je odgovorio da rat nikada ne bi počeo da je on predsjednik.

Također kaže da ni rat u Ukrajini ne bi počeo, napominjući da veoma dobro poznaje ruskog predsjednika Vladimira Putina te da Haris odjednom mrzi Izrael.

- Ako je ona predsjednica, vjerujem da Izrael neće postojati za dvije godine od sada, a prilično sam dobar u predviđanjima - dodaje on.

Želi biti diktator

Haris je u svom pobijanju Trampovih tvrdnji kazala da je podržavala Izrael tokom svoje cijele karijere, a da se Tramp divi diktatorima jer i sam želi jednog dana biti diktator.

- Poznato je da je, kada je Rusija ušla u Ukrajinu, on kazao da je to briljantno - dodala je.

Također tvrdi da je poznato da je razmjenjivao ljubavna pisma s Kim Jong-unom, a potpuno je poznato da ovi diktatori i autokrate navijaju za to da ponovo bude predsjednik, jer im je jasno da mogu manipulirati Trampom kroz laskanje i usluge.

- Proputovala sam svijet kao potpredsjednik Sjedinjenih Država i svjetski lideri se smiju Donaldu Trampu. Oni kažu da ste sramota - rekla je pogledavši Trampa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.