OGROMAN PRITISAK

Bajden nestrpljivo očekuje nastup Kamale Haris na debati: Evo odakle će da je bodri

Kroz vlastito iskustvo bolje od ikoga razumije o čemu se radi večeras

Bajden: Gledat će iz hotela. AP

Dž. R.

11.9.2024

Prije manje od tri mjeseca predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) šokirao je demokrate nastupom na debati protiv Donalda Trampa (Trump) koji je bio toliko katastrofalan da je nekoliko sedmica poslije bio primoran da prekine svoju kampanju za reizbor.

Vlastito iskustvo

Sada je došlo vrijeme da se njegova potpredsjednica Kamala Haris (Harris) suoči s Trampom. Predsjednik je u New Yorku uoči godišnjice 11. septembra, a planira gledati iz svog hotela.

Bajden kroz vlastito iskustvo bolje od ikoga razumije o čemu se radi večeras, rekao je njemu blizak izvor. To uključuje i ogroman pritisak i uzbuđenje koje dolazi sa predsjedničkom debatom, kao i fokus koji će biti potreban Haris, rekao je izvor.

Olakšavajuća situacija

Bajden i Haris su posljednjih sedmica razgovarali o predstojećoj debati, ali oni koji su bliski predsjedniku uglavnom su ostali šutljivi u vezi sa savjetima koje je predsjednik mogao ponuditi svojoj potpredsjednici jer, kako kažu, pokušava Haris dati prostora da radi ono što ona smatra ispravnim i potrebnim.

Što se tiče raspoloženja u Bijeloj kući, neki zvaničnici opisuju nervozu i anksioznost zbog činjenice da je Tramp trostruki republikanski kandidat koji je ovo radio više puta. Međutim, postoji jedna olakšavajuća situacija, a to je da za demokrate ne može biti gore od posljednje predsjedničke debate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.