PREDSJEDNIČKI KANDIDATI

Pensilvanija se sprema za debatu Kamale Haris i Donalda Trampa, očekuju se veliki protesti

Neki stanovnici Filadelfije nadaju se konkretnim porukama demokratkinje Haris

Haris i Tramp: Dugo očekivana debata. AP

E. Ć.

9.9.2024

Filadelfija, grad u Pensilvaniji,  će biti u centru pažnje kada se predsjednički kandidati Kamala Haris (Harris) i Donald Tramp (Trump) sastanu u dugo očekivanoj televizijskoj debati.

Debata, koja bi mogla utjecati na predsjedničke izbore, održat će se u noći s utorka na srijedu u 03:00 sata po našem vremenu.

Kako prenosi Reuters, policija se priprema za očekivane proteste, s propalestinskim grupama koje su ljute zbog podrške Haris Izraelu. Podignute su i barikade u centru grada koje onemogućuju pristup povijesnom dijelu koje uključuje Zvono slobode i Dvoranu nezavisnosti, gdje je potpisan Ustav SAD.

U međuvremenu, nekoliko gradskih barova i sveučilišta planiraju zabave s gledanjem debate uživo.

Neki stanovnici Filadelfije nadaju se konkretnim porukama demokratkinje Haris.

- Nisam bio baš impresioniran njome 2020. kada je sudjelovala u predsjedničkim debatama i predizborima. Ali ona je tužiteljica... Mislim da će biti bolja od Bajdena - rekao je stanovnik Filadelfije Den Besler (Dan Bessler).

Inače, s 19 elektorskih glasova, Pensilvanija je najznačajnija savezna država u kojoj su uvijek izbori izjednačeni. Većina stručnjaka predviđa da će onaj ko osvoji Pensilvaniju osvojiti Bijelu kuću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.