PRONAĐENO TIJELO

Poznati preliminarni rezultati obdukcije Narin Guran: Uhapšena njena porodica

Djevojčica je imala povrede na vratu, kao i prelom noge

Narin Guran: Sumnja se da je ubijena. Facebook

Dž. R.

9.9.2024

Djevojčica iz Turske, osmogodišnja Narin Guran, za kojoj je tragala cijela zemlja, pronađena je mrtva u potoku u Dijarbakiru, a sumnja se da je ubijena.

Brisali poruke

Njeno tijelo pronađeno je dva kilometara od Narininog rodnog sela. Nakon što je djevojčica pronađena, policija je započela akciju u kojoj su uhapšene 24 osobe.

Među njima su djevojčicini roditelji, dva starija brata, troje ujaka, stričevi i strina.

Pojedini turski mediji preneli su da su djevojčicina majka, sestra i još neki članovi porodice brisali poruke na WhatsApp-u.

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije djevojčica je imala povrede na vratu, kao i prelom noge.

Guverner Dijarbakira, gdje je djevojčica nestala 21. avgusta, saopštio je da je tijelo djevojčice stavljeno u džak, sakriveno granjem i kamenjem i ostavljeno na obali potoka.

Prva saznanja

Prema prvim saznanjima, sumnja se da je djevojčica ubijena, prenijeli su turski mediji.

Da podsjetimo, Narin je nestala 21. avgusta ove godine u okrugu Baglar u Dijarbakiru, kada je pokrenuta i velika potraga.

U okviru istrage ranije je uhapšen Narinin stric i osumnjičen za ubistvo za predumišljajem, međutim, porodica ne vjeruje da je njihov rođak kriv.

Nakon što je prijavljen nestanak Narin Guran, u regionu su pokrenuti kopnena i zračna pretraga terena. U okviru istrage, površinu od 11.000 kvadratnih metara skeniralo je 2.000 ljudi sa kopna i dva helikoptera i 48 dronova iz zraka.

Također, 24 ronioca su pretražila pet potoka, tri bare, 18 bunara i 24 kilometra dugačke vodene kanale. U okviru potrage korišteni su i podzemni uređaji za snimanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.