ŠTRAUBING

Jedan od bjegunaca s psihijatrije u Njemačkoj uhapšen: I dalje se traga za državljaninom BiH

Dvojica su bili u klinici zbog droge, a druga dvojica zbog krađe,

Nestale osobe. Njemačka policija

S. S.

2.9.2024

Nakon što su prije dvije sedmice četiri osuđenika pobjegli iz Psihijatrijske ustanove "Lerhenhajd" u bavarskom gradu Štraubingu, potvrđeno je da uhapšen jedan od bjegunaca i to 28-godišnji njemački državljanin.

On je lociran u istočnoj Štajerskoj i to sasvim slučajno. Naime, policija je imala dojavu da drugi Nijemac, isto 28-godišnjak, ima svoje veze u Štajerskoj i oni su zapravo bili njemu na tragu. Igrom slučaja naišli su na drugog bjegunca i to u momentu kada je ulazio u automobil. Pretpostavlja se da je i drugi Nijemac u Štajerskoj, ali policija ne otkriva detalje kako ne bi ugrozili istragu.

Nema detalja

Kada je riječ o drugoj dvojici bjegunaca, Denisu Eleru (31), državljaninu BiH te Bećiri Zećiru, porijeklom sa Kosova, za njima se i dalje traga i policija nema nikakve detalje o njihovom kretanju.

Podsjetimo, prije 15 dana su pobjegla četiri osuđenika iz Psihijatrijske ustanove "Lerhenhajd" u bavarskom gradu Štraubingu, u kojoj se liječe lica koja imaju psihološke i probleme zavisnosti.

Natjerali da otvori kapiju

Oni su pobjegli tako što su natjerali jednog člana osoblja te psihijatrijske ustanove da im otvori kapiju. Policija je objavila saopćenje sa detaljnim opisom, fotografijama i drugim ličnim podacima osumnjičenih, kao što su visina, težina, boja kose i očiju.

U saopćenju policije se navodi da su pobjegli 31-godišnji državljanin BiH Denis Eler, Kilborn Moric (28) iz Njemačke, Jirimijas Angelo (28), takođe iz Njemačke i Bećiri Zećir (27) iz Kosova. Dvojica su u klinici zbog droge, a druga dvojica zbog krađe, rekao je portparol policije, prenose Nezavisne novine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.