NEMA POVRIJEĐENIH

Rakete ispaljene iz Libana pogodile izraelsku vojnu lokaciju u Zapadnoj Galileji

Hezbolah je u petak objavio da je pokrenuo 15 napada na vojnike, vojne objekte, vozila i ilegalna naselja na sjeveru Izraela

Libanski pokret Hezbolah je potvrdio napad. Anadolija

Anadolija

24.8.2024

Rakete lansirane iz Libana pogodile su u subotu izraelsku vojnu lokaciju u Zapadnoj Galileji, javio je Izraelski vojni radio, prenosi Anadolu.

- Rakete lansirane iz Libana eksplodirale su na lokaciji izraelske vojske u oblasti Shatula u Zapadnoj Galileji - javio je radio i dodao da nije bilo povrijeđenih niti štete.

Ranije u subotu, raketa ispaljena iz Libana sletjela je na otvoreno područje u blizini Kiryat Shmona, ilegalnog naselja u blizini granice između Libana i Izraela, javila je Izraelska radiodifuzna korporacija.

Libanski pokret Hezbolah je kratkim saopštenjem potvrdio napad.

Hezbolah je u petak objavio da je pokrenuo 15 napada na vojnike, vojne objekte, vozila i ilegalna naselja na sjeveru Izraela. 

Strah od potpunog rata između Izraela i libanske grupe Hezbolah su povećani tokom razmjene prekograničnih napada, posebno nakon atentata na višeg komandanta Hezbollaha Fouada Shukra u Bejrutu 30. jula.

Eskalacija dolazi u pozadini izraelskog napada na Gazu u kojem je ubijeno više od 40.300 Palestinaca od oktobra prošle godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.