GRAC

Austrija: Najmlađa žrtva lažnog kiropraktičara iz BiH ima 16 godina, zlostavljao žene

Do njega su došle tako što ga je majka kontaktirala zbog problema koje je njena kćerka imala sa donjim dijelom leđa

Lažni kiropraktičar uznemiravao žene. Screenshot

S. S.

21.8.2024

Nakon što je lažni kiropraktičar (46) iz Bosne i Hercegovine osuđen na tri i po godine zatvora u Gracu, austrijski mediji danas prenose i neke detalje ovog nesvakidašnjeg slučaja.

Naime, među svjedocima jučer su se pojavila majka i njena 16-godišnja ćerka koja je navodno seksualno zlostavljana tokom tretmana. Ona je ujedno i njegova najmlađa žrtva. I dok se kriropraktičar branio da im je dao da potpišu saglasnost u kojoj se spominje i tretiranje intimne regije, kćerka kaže da se ne sjeća tog dijela saglasnosti.

Uglavnom, do njega su došle tako što ga je majka kontaktirala zbog problema koje je njena kćerka imala sa donjim dijelom leđa. Sve se dešavalo u ljeto 2023. godine. Majka dodaje da joj je on rekao da tretira takva stanja, jer je ujedno i specijalista za sportske povrede, ali i akupunkturu.

Tada je došlo do prodiranja u intimnu regiju 16-godišnjakinje, zbog čega su ga i tužile. Ipak, on je tokom suđenja rekao da je sve radio u skladu sa opisima stručne knjige koju je i donio na sud kao dokaz.

Pored njih dvije, jučer je svjedočio i muškarac iz Graca koji je na tretman došao sa ženom. On kaže da mu je nakon njegovog tretmana bilo još gore te da su se bolovi pojačali. Nakon što je završio sa njim, na red je došla supruga koja je kasnije rekla da ju je neprimjereno dodirivao. Njih dvoje su isto potpisali saglasnost, ali svjedok je rekao da formular koji je pokazan na sudu nije isti formular koji im je ponuđen u ordinaciji.

Na kraju, državljanin BiH je osuđen na tri i po godine zatvora, a žrtve seksualnog uznemiravanja dobit će odštetu od 5.000 evra. Presuda nije konačna i državljanin BiH ima pravo na žalbu, prenose Nezavisne novine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.