ODMAH KAŽNJEN

Biznismen porijeklom iz BiH uhvaćen na granici Italije i Švicarske: Pronađeno mu skrivenih 145 hiljada eura

Iako je odmah rekao da nema ništa da prijavi, odala ga je njegova nervoza koja je izazvala sumnju kod službenika

Italijanska policija. genzia delle Dogane e dei Monopol

N. H.

19.8.2024

Biznismen porijeklom iz Bosne i Hercegovine uhvaćen je ove sedmice na graničnom prijelazu između Švicarske i Italije u pokušaju da ilegalno prenese 145.000 eura preko granice.

Kako prenose italijanski mediji, novac je bio sakriven u automobilu, a carinici su uspjeli da ga razotkriju, nakon čega je kažnjen.

Kako prenose mediji, sve se desilo da turističkom graničnom prijelazu Komo–Brogeda, a u pitanju je 35-godišnji biznismen bh. porijekla koji ima prijavljeno boravište u Švicarskoj. 

Naime, on je bio u automobilu u društvu svog sunarodnika kada su Merecedesom švicarskih tablica došli na carinsku kontrolu za ulazak na italijansku teritoriju.

Iako je odmah rekao da nema ništa da prijavi, odala ga je njegova nervoza koja je izazvala sumnju kod službenika. 

Odmah su odlučili da pretraže automobil, a u ličnom prtljagu, u dvije vakumizirane kese, pronašli su 144.000 eura i 1030 franaka. Čak 50 posto novca prelazi zakonski dozvoljeni limit za prenos zbog čega je taj dio novca oduzet. 

Njegova kazna tek treba da bude određena, a pretpostavlja se da će biti kažnjen sa 30 do 50 posto ilegalne sume koju je pokušao da prenese.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.