U PENSILVANIJI

Novi detalji atentata na Trampa: Snajperista pogodio pušku napadača

Kroks je uspio ispaliti osam metaka u smjeru Trampa prije nego što ga je upucao agent

Nakon atentata na Trampa. AP

E. Ć.

16.8.2024

Policijski snajperist potencijalno je spasio živote bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) i okupljenih na skupu u Pensilvaniji 13. jula, tako što je pogodio pušku Trampovog atentatura trenutak prije nego što su napadača ubili agenti tajne službe, prenosi BBC.

Snajperski metak oštetio je pušku atentatora Tomasa Metjua Kroksa (Thomasa Matthewa Crooksa) i poremetio mu nišan nakon što je pucao na Trampa, pri čemu je ubio muškarca u publici, a Trampa ranio u uho. Nekoliko sekundi kasnije, ubio ga je snajperista tajne službe.

Prema izvještaju američkog Kongresa, policijski snajperist prvi je pucao na Trampovog atentatora i to sa 100 metara udaljenosti. Snajperist je trčao prema napadaču te je netom nakon što je Kroks ispalio prve hice zapucao prema njemu te je uspio pogoditi njegovu pušku, čime ga je uspio omesti, a pritom je Kroks i zateturao. Čim se pridigao, ubio ga je agent tajne službe.

Kroks je uspio ispaliti osam metaka u smjeru Trampa prije nego što ga je upucao agent.

Tramp je sada uz nove tjelohranitelje dobiti i zaštitu od neprobojnog stakla koju će koristiti na svojim skupovima, prenosi BBC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.