BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Tramp je van kontrole, savjetnici ga ne mogu smiriti: "Ona je ku**a, gadura"

Trampova nervoza je porasla nakon što su ankete pokazale kako Hamala Haris vodi u više država za koje se očekuje da odluče izbore 5. novembra ove godi

Tramp: Ranije vrijeđao Hilari Klinton. AP

E. Ć.

15.8.2024

Bivši američki predsjednik i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp (Trump) nije najbolje raspoložen ove sedmice, pa je svoju demokratsku protukandidatkinju Kamalu Haris (Harris) nazvao ku**m , prenosi "The New York Times".

Isti medij podsjeća kako se Tramp u prošlosti slično izražavao o Hilari Klinton (Hillary Clinton). Inače, Trampov stav o ženama naširoko je poznat najmanje od 2016. godine, kad je objavljena snimka na kojoj govori kako žene hvata za onu stvar. 

Potom je suparnicu za republikansku nominaciju 2015. Karli Fiorinu (Carly) vrijeđao zbog izgleda.

Kamala Haris. AP

Iako Tramp to nastavlja raditi, njegovi savjetnici su zabrinuti, a u povjerljivim razgovorima s novinarima priznali su kako je njegov mizoigni jezik jako problematičan.

Republikanci u sve većem broju traže da prestane vrijeđati Kamalu Haris, jer je takva retorika otjerala mnogo birača u prošloj kampanji.

Trampova nervoza je porasla nakon što su ankete pokazale kako Hamala Haris vodi u više država za koje se očekuje da odluče izbore 5. novembra ove godine.

- Čuo sam da je gadna osoba - rekao je Tramp u emisiji "Fox & Friends".

CNN piše kako Trampovi stalni napadi na Haris zapravo potiču strah da time priprema teren da bi mogao dovesti u pitanje ishod izbora u slučaju svog poraza.

On je suočen s mnogo tjesnijom utrkom za predsjedničku fotelju nego je to očekivao u slučaju kandidature Džoa Bajdena (Joe Biden) koji se povukao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.