TV KANAL FOX NEWS

Tramp otkrio: Zakazana debata s Kamalom Haris 4. septembra

Moderatori debate bit će novinari Fox Newsa Bret Bajer i Marta Mekalum

Tramp i Haris. AP

N. Aj.

3.8.2024

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp Trump) izjavio je da je dogovorio s TV kanalom Fox News da održi debatu s potpredsjednicom SAD Kamalom Haris (Harris) i kandidatkinjom demokrata za predsjednika SAD 4. septembra.

On je na svojoj društvenoj mreži Truth Social naveo da taj kanal, ako Haris „iz bilo kog razloga ne želi ili ne može da učestvuje u debazi tog datuma“, iste večeri organizuje skup u Gradskoj skupštini u Pensilvaniji i dodao da će grad biti određen kasnije.

Kako je naveo, debata je ranije bila zakazana protiv tadašnjeg demokratskog kandidata, „pospanog“ Džoa Bajdena (Joe Biden) na ABC News, ali je otkazana jer Bajden više nije kandidat, a Tramp se sudi sa ABC Netvorkom i televizijskim voditeljem Džordžom Slopadopulosom (George Slopadopoulos), čime je, kako je naveo, stvoren sukob interesa.

Prema riječima Trampa, moderatori debate bit će novinari Fox Newsa Bret Bajer (Baier) i Marta Mekalum (Martha MacCallum).

- Pravila će biti slična pravilima moje debate s pospanim Džoom, prema kome je njegova stranka užasno postupila. Kao što je svima poznato, demokrate su protuustavno uzele kandidata za koga se znalo da će biti poražen i bez ceremonije ga zamijenile novim kandidatom. Ovo nikada ranije nije urađeno i predstavlja prijetnju demokratiji, ali sam potpuno spreman da prihvatim rezultate ovog "puča" i zamijenim Džoa "ludom" Kamalom Haris - naveo je Tramp.

Smatra da nije fer što je Demokratska stranka „bacila novog kandidata u ring“, s obzirom na to da je pobijedio Bajdena u debati.

- Bez obzira na to, različiti kandidati ili ne, njihove loše politike su iste i to će biti otkriveno na debati 4. septembra. Radujem se susretu i debati. Ovaj datum je prikladan, jer je neposredno prije početka prijevremenog glasanja na predsjedničkim izborima koje će biti 6. septembra - poručio je Tramp.

Potpredsjednica SAD Kamala Haris dobila je dovoljno glasova delegata da postane kandidat Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u novembru, saopćeno je sinoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.