RUSKA GLASNOGOVORNICA

Zaharova kritizirala otvaranje Olimpijskih igara u Parizu: "Sve je bilo dno dna i to rijeke Sene"

Baklju je nosio reper i narkoman Snoop Dogg, zastava Olimpijskog pokreta bila je u rukama jahača apokalipse

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova. AP Photo / Alexander Zemlianichenko

N. Aj.

28.7.2024

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu predstavlja ogroman neuspjeh, rekla je glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Ceremonija je održana u petak na rijeci Seni u Parizu i prvi put u historiji obavljena je van stadiona.

Zaharova je podsjetila da je neposredno pred početak OI uhapšen šef kuhinje ruskog porijekla zbog optužbi za navodnu špijunažu i pokušaj ometanja ceremonije.

- Pitam se još koliko je "špijuna" postavljeno kako bi se osiguralo da otvaranje Igara bude tako veliki neuspjeh? To je dno dna, i to rijeke Sene - objavila je Zaharova na društvenoj mreži Telegram.

Prema njenim riječima, desilo se nekoliko incidenata pred početak otvaranja, a i tokom samog otvaranja Igara. Ona je pritom ukazala i na raspad sistema brzih pruga zbog "sabotaže", najezdu pacova na ulicama Pariza, kao i na to da su tokom predstavljanja timova pomiješane Sjeverna i Južna Koreja.

- Baklju je nosio reper i narkoman Snoop Dogg, zastava Olimpijskog pokreta bila je u rukama jahača apokalipse, a centar grada pretvoren je u gnijezdo za beskućnike - dodala je Zaharova.

Ona je skrenula pažnju i na prikaz "Tajne večere" uz učešće zajednice LGBT.

- Jedan od glavnih nastupa na ceremonije jeste ruganje LGBT jednoj od najsvetijih tema za kršćane - Tajnoj večeri. Apostole su predstavljali transvestiti. Očigledno je da su u Parizu odlučili da, pošto su olimpijski krugovi višebojni, sve bude pretvoreno u neprestanu gej paradu - naglasila je Zaharova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.