SAD

Protesti ispred Bijele kuće tokom sastanka Bajdena i Netanjahua

Tu se nalazi veliki transparent na kojem piše "Stop izraelskom genocidu u Gazi"

Demonstracije ispred Bijele kuće - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Anadolija

25.7.2024

Propalestinski demonstranti u SAD-u okupili su se ispred Bijele kuće gdje je u toku sastanak izraelskog premijera Benjamina Netanjahua s američkim predsjednikom Džoom Bajdenom.

Dok traje sastanak dvojice lidera, ispred Bijele kuće okupili su se mnogi demonstranti kako bi reagirali su na politiku dviju zemalja u Gazi.

Mnoge ulice oko Bijele kuće, gdje je policija preduzela opsežne mjere obezbjeđenja, bile su zatvorene, a Lafayette park, ispred Bijele kuće, gdje su često dozvoljene demonstracije, danas je zatvorila policija.

Stotine demonstranata okupile su se u području ispred parka Lafayette, uzvikujući slogane protiv Netanjahua i Bajdena i pozivajući na hitan prekid vatre u Gazi.

Demonstranti, koji su nazvali Netanyahua "genocidnim" sa transparentima koje su držali u rukama, otvorili su veliki transparent na kojem je pisalo "Stop izraelskom genocidu u Gazi".

Demonstracije, kojima su prisustvovale i neke jevrejske grupe sa transparentima na kojima je pisalo "Netanjahu je ratni zločinac", nastavljene su tokom sastanka Bajdena i Netanjahua u Bijeloj kući.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.