HARIS ULAZI U KADAR

Nova naslovnica "Time" magazina nakon Bajdenove objave

Jedino što je pisalo na prvobitnoj jeste "Panika"

Naslovnica prati priču. X

Dž. R.

22.7.2024

Čuveni magazin Time je objavio novu naslovnicu nakon što je Džo Bajden (Joe Biden) objavio da se povlači iz utrke za predsjednika SAD, a na njoj se vidi kako Bajden izlati iz kadra dok Kamala Haris (Harris) ulazi u kadar.

Kratkotrajna kandidatura

Ovakva naslovnica je zapravo nastavak na prethodnu na kojoj je Bajden počeo da izlazi iz kadra, a jedino što je pisalo na njoj jeste "Panika".

Ta naslovnica je pratila priču o Bajdenovoj neuspješnoj pripremi za predsjedničku debatu sa Donaldom Trampom (Trump) 27. juna, događaj koji je na kraju poslužio kao katalizator za njegovu kratkotrajnu kandidaturu za reizbor.

Bajden je u nedelju saopštio da se povlači iz trke, a poslije skoro pola sata, podržao je Kamalu Haris kao kandidata Demokrata na predsjedničkim izborima u novembru.

Regularan proces

Predsjednik Demokratskog nacionalnog komiteta (DNK) Džejmi Harison (Jamie Harrison) saopštio je nakon što je Bajden objelodanio svoju odluku o povlačenju da će partija "u narednim danima preduzeti transparentan i regularan proces" izbora novog predsjedničkog kandidata stranke za novembarske izbore.

On je, nakon odluke predsjednika Bajdena da se povuče iz izborne trke, naglasio da će demokrate započeti taj proces kako bi krenuli napred kao ujedinjena Demokratska stranka sa kandidatom koji može da porazi Donalda Trampa u novembru.

Harison je istakao je da američki narod duguje Bajdenu ogromnu zahvalnost za napredak bez presedana koji je postigao u protekle četiri godine, kao i da će poštovati njegovu odluku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.