NAKON ATENTATA

Brojni pozivi na ostavku šefici Tajne službe: Veliki bezbjedonosni propust

Kako je snajperisti sa kompletnom opremom dozvoljeno da puzi na krovu koji je bio najbliži predsjedničkom kandidatu, kazao je Posobiek

Čitl: Ispituje se njena kompetencija. Facebook

Dž. R.

15.7.2024

Kimberly Cheatle (Kimberli Čitl), šefica američke Tajne službe dobila je brojne pozive na ostavku zbog nevjerovatnog bezbjedonosnog propusta.

Mala udaljenost

Tajna služba se sada suočava s ozbiljnim pitanjima o tome kako je Kruks (Crooks), koji je ubijen od strane snajperista nekoliko sekundi nakon što je počeo da puca, uspio da se pozicionira na krovu odmah izvan prostora na kom je održavan skup, na udaljenosti od svega 130 metara.

- Šef Tajne službe i vođa ovog bezbjednosnog detalja treba da podnesu ostavke - napisao je milijarder Ilon Mask (Elon Musk) na X.

Puna istraga

Mask je reagovao na intervju za BBC sa svjedokom koji je rekao da su on i drugi vidjeli napadača kako puzi po krovu sa puškom i pokušavali da nekoliko puta obavijeste policiju.

- Kako je snajperisti sa kompletnom opremom dozvoljeno da puzi na krovu koji je bio najbliži predsjedničkom kandidatu - upitao je viši urednik Human Events-a Džek Posobiek (Jack Posobiec).

Mask je također dodao da su moguća dva odgovora, ili ekstremna nesposobnost ili je bilo namjerno. U svakom slučaju, kako kaže, rukovodstvo Tajne službe mora da podnese ostavku.

Nekoliko sati nakon skupa republikanski predsjednik Predstavničkog doma Majk Džonson (Mike Johnson) rekao je da će Kongres sprovesti "punu istragu tragičnih događaja".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.