NEW YORK

Rulja nasrnula na muškarca: Pokušali linčovati osumnjičenog za bizarno ubistvo

Policija je rekla da je Vilijamsova upucana u glavu

Rulja je izgubila kontrolu. AP

Dž. R.

9.7.2024

Nakon što je policija primila izvještaje o sumnjivom paketu iz kojeg zaudara otišli su na lice mjesta i došli do jezivog otkrića, javlja NBC New York.

Historija hapšenja

Jedan muškarac je nakon toga sproveden s lisicama na rukama s lica mjesta na Menhetnu. Okupljena masa pokušala je da ga napadne, dok su ga policajci odvodili u vezi s istragom ubistva.

NBC je javio da je muškarac osumnjičen za skrivanje leša. Iako u ovom slučaju trenutno nije optužen za ubistvo, čovjek ima historiju hapšenja zbog optužbe za ubistvo 1994. godine, kada je navodno digao u zrak kuću dok je njegov ujak ulazio unutra, rekli su istražitelji.

Također se suočava s optužbama za prijetnje i posjedovanje oružja u drugom slučaju, saopštila je njujorška policija (NYPD).

Jezivi snimak

Nije bilo jasno da li tužioci planiraju da podignu dodatne optužbe protiv čovjeka u vezi sa smrću 31-godišnje Jazmin Vilijams (Jasmine Willams), čije je tijelo pronađeno u vreći za spavanje, koja je bila upakovana i bačena sa drugim smećem za odvoz na trotoaru u Istočnoj 27. ulici u Kips Beju u petak.

Policija je rekla da je Vilijamsova upucana u glavu. Njenu smrt su proglasili ubistvom. Nije jasno koliko je dugo njeno tijelo bilo u vreći za spavanje prije jezivog otkrića.

Video i fotografije podijeljene na društvenim mrežama pokazuju ono što izgleda kao tijelo prekriveno tamnom vrećom za spavanje koja je dodatno umotana u crne kese za smeće. Izvori su rekli za NBC New York da je snimak sa nadzorne kamere izgledao kao da prikazuje osobu u invalidskim kolicima na električni pogon dok vuče vreću za spavanje.

Policija je saopštila da je muškarac u svojim 50-im godinama uhapšen u vezi s incidentom kao i da je rulja pokušala da ga napadne. Policajci i bolničari su zadržavali rulju dok su sijevali udarci, a drugi su pljuvali na njega.

Tenzije su bile visoke dok osumnjičeni nije ubačen u ambulantna kola i odvezen u obližnju bolnicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.