ZDRAVSTVENO STANJE

Čovjek rođen sa 4 prsta: Pokrenuo ozbiljne teme

Neki su imali mnoštvo pitanja jer nikada ranije nisu vidjeli nešto slično, a on im je duhovito odgovarao

Stanje se zove olidaktija. Reddit

Dž. R.

prije 3 dana

Anonimni muškarac je na popularnom forumu otkrio da ima samo po 4 prsta na obje šake što je pokrenulo ozbiljnu temu o prihvatanju fizičkih nedostataka.

Strpljivo objasnio

Mnoge korisnike foruma je zanimalo kako se to dogodilo, pa im je mladić objasnio.

- Zdravo svima, kao što vidite na slici nedostaje mi srednji prst na obje ruke. Stanje se zove oligodaktilija. Kao jednogodišnjak operisao sam kosti sa srednjeg prsta na lijevoj ruci, jer su bile nerazvijene i „zaglavljene“ na zadnjoj strani dlana (odmah ispod mjesta gdje treba da počinje srednji prst). Na mojoj desnoj ruci, srednji prst i domali prst su spojeni kao jedan prst - opisao je svoje stanje ovaj momak na Redditu, prenosi "Mirror".

Mnogi progovorili

Ovo je natjeralo mnoge da progovore i o svojim dijelovima tijela. Jedni su imali mnoštvo pitanja jer nikada ranije nisu vidjeli nešto slično, a on im je duhovito odgovarao sa opaskama poput da jednostavno mora da „trubi i viče“ kada je ozbiljno nezadovoljan tokom vožnje (aludirajući na neverbalne "psovke" i funkciju srednjeg prsta u njima). 

Međutim, neki su i ranije čuli za ovo stanje i ispričali svoje priče.

Momak koji je postavio snimak strpljivo je odgovarao na mnoga pitanja ljudi, a par puta je i sam "bacio" šalu - dvije. Sa zadovoljstvom je objasnio kako to stanje utiče na njegov život i prihvatio je mnoge komentare.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.