IZRAELSKI PREMIJER

Netanjahu prenio Bajdenu kako "neće stati u Gazi dok ne ostavari svoje ciljeve"

Tokom sastanka, Netanjahu je također poručio Bajden da će Izrael nastaviti s napadima u Gazi "sve dok ne postigne svoje ciljeve"

Netanyahu. Facebook

Anadolija

prije 3 dana

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) u razgovoru s američkim predsjednikom Džoom Bajden (Joeom Bidenom) rekao je kako nema namjeru stati sa napadima na Gazu dok ne ostvari svoje ciljeve, javlja Anadolija.

Netanjahu je razgovarao telefonom sa američkim predsjednikom Džoom Bajdenom, a tom prilikom mu je čestitao "Dan nezavisnosti 4. jula", saopćeno je iz Ureda izraelskog premijera.

Netanjahu je obavijestio Bidena o odluci da pošalje izraelsku delegaciju na indirektne pregovore između Tel Aviva i Hamasa radi razmjene zarobljenika.

Tokom sastanka, Netanjahu je također poručio Bajden da će Izrael nastaviti s napadima u Gazi "sve dok ne postigne svoje ciljeve".

U saopćenju koje je jučer dao Mossad, izraelska vanjska obavještajna služba, objavljeno je da su strane koje posreduju u pregovorima o razmjeni zarobljenika prenijele odgovor Hamasa na ponudu o prekidu vatre izraelskom pregovaračkom timu.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant (Yoav Gallant), na sastanku sa porodicama zatvorenika, rekao da je administracija Tel Aviva "bliža nego ikada" sporazumu o razmjeni zatvorenika sa palestinskim grupama u Pojasu Gaze.

Najavljeno je da će Netanjahu danas sazvati Kabinet sigurnosti kako bi razgovarali o Hamasovom odgovoru.

Izraelski mediji su objavili da je Netanjahu odlučio poslati izraelsku delegaciju na pregovore kako bi se postigao sporazum o razmjeni zarobljenika između Tel Aviva i Hamasa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.